Beeranek 13° SPECIAL

speciál plzeňského typu

Jantarová barva a plná chuť s lehkým medovým nádechem jsou hlavními charakteristikami našeho stálého speciálu.
Jeho chuť je však mnohem komplikovanější a odráží se v ní celá skladba použitých ingrediencí.
K výrobě vždy používame více než 13% zkvasitelného extraktu.

Spodně kvašený speciál plzeňského typu má vždy více než 12,5°. Jeho stupňovitost určuje jak použité množství zkvasitelného extraktu, tak i doba zrání v ležáckých tancích. Použitím tmavého či karamelového sladu získavá pivo charakteristickou zlatavě jantarovou barvu a kombinace použitých sladů a chmele určuje charakterickou chuť i vůni piva.
Stupňovitost pivních speciálů končí na čísle 27,6°, což v praxi znamená neuvěřitelných 57,5% hmotnostního alkoholu. Náš speciál je rozhodně pitelnější.

  • Chmel

    Žatecký poloraný červeňák

  • Slad

    Směs českého a bavorského sladu

  • Doba zrání

    Více než 30 dní

  • Voltáž

    13° polotmavý ležák